Healing Soest
is een initiatief van Aleph Consult

 06 10665575

METAMORFOSE MASSAGE

Metamorfose massage is een zachte helende massagevorm, ontwikkeld door Dr. Robert St. John (1914-1996, arts en reflexoloog). Hij noemde deze massagevorm ook wel prenatale therapie. In de prenatale periode wordt namelijk de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.

Metamorfose massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken om zo een nieuwe start te maken. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen zoals echtscheiding, verhuizing, zwangerschap, verandering van (werk)omgeving. Het kan helpen bij stressgerelateerde en zwangerschapsgerelateerde klachten, spanningen, bij drukke kinderen (ADHD), autisme en wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

Tijdens de Metamorfose Massage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen. Je blijft dus volledig gekleed tijdens de massage.

De Werkgroep Metamorfose Massage Nederland beschrijft metamorfosemassage als volgt:€ "Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie va een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon. Veel mensen hebben “ net als de rups€“ kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wat je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. Een liefdevolle aanraking “ zonder oordeel en zonder verwachtingen“ langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in jou aanwezig zijn."